Gewichtsbeheersing

Wat doet een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent is bevoegd om gezonde mensen met over- of ondergewicht te begeleiden en te adviseren naar een gezond gewicht.

De gewichtsconsulent is er om u te coachen en om u de nodige basiskennis met betrekking tot voeding, spijsvertering en stofwisseling bij te brengen. De consulent schrijft u geen dieet voor, maar zal samen met u een plan opstellen om over te gaan op een andere leefwijze.


Mijn werkwijze ziet er als volgt uit

Bij een eerste contact, telefonisch, per email of gratis informatief gesprek in mijn praktijk, wordt u het een en ander uitgelegd, u wordt gewogen en de BMI wordt berekend. Als u ermee door wilt gaan, krijgt u van mij voor een week een eetdagboek mee.


Dan volgt het intake-consult

Tijdens dit consult wordt het intake-formulier doorgenomen en ingevuld, en wordt het eetdagboek doorgenomen (analyse volgt 2de consult). Uw persoonlijk doel en uw verwachtingen worden besproken. Natuurlijk wordt u gewogen, en we praten over uw streefgewicht. Aan de hand van deze informatie krijgt u een voorlopig eetadvies mee.
U krijgt een persoonlijke map met naslagwerk en informatie zodat u thuis nog eens alles kunt nalezen.


Tweede consult

Het tweede consult omvat onder andere het wegen. We nemen uw eetdagboek door en u ontvangt een persoonlijk eetadvies. Deze is samengesteld aan de hand van uw intake-gesprek en uw eetdagboek. U krijgt ook variatie-mogelijkheden mee. Het beweegplan wordt opgesteld.


Vervolg-consulten

Tijdens de vervolg-consulten wordt u gewogen en worden de afgelopen periodes doorgenomen en besproken. Eventueel wordt het eet-advies bijgesteld. U krijgt tips en adviezen m.b.t. verjaardagen, uiteten gaan, vakanties, feestdagen enz.

U bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak u begeleiding wenst (b.v. elke week, elke 2 weken of 1x per maand).


Bewegen

Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol in het handhaven van het behaalde gewichtsverlies. Door te bewegen zorg je voor een betere stofwisseling en een goede doorbloeding van de organen. Het helpt welvaartsziektes en hoge bloeddruk te voorkomen.
De gewichtsconsulent stelt samen met u een opbouw- en onderhoudsprogamma op. Dit kan bestaan uit fietsen, wandelen, zwemmen, hardlopen, of waar uw voorkeur naar uitgaat. Iedere beweging is goed.


Tarieven

Informatief gesprek (ca. 30/40 min.)GRATIS
Intakeconsult (ca. 60 min.)€ 45,00
2e consult (ca. 30 min.)€ 22,50
Vervolgconsulten (ca. 15 min.)€ 15,00

Pakket 10x€ 180,00

  • intakeconsult
  • 2e consult
  • 8 vervolgconsulten


free website templates